Vakna plötsligt av riktiga stormbyar som höll mig vaken resten av natten :(
Mot morgonsidan
lugnade det sig, men har kommit regnskurar längs hela dagen. Värmen
har det inte varit något fel på, den har hållit sig över 20 hela
tiden :)
Iväg till jobb och
hoppsan, ingen annan var där! Man hade tydligen kommit överens
kvällen före att börja en halvtimme senare, men glömt bort
praktikanten ;)
Synd, för jag var
så fruktansvärt trött efter min sömnlösa natt att jag hade
behövt varje minut extra att vila...håller på bli gam.....?? Ne
då!
Bara att hugga i då
chefen kom, potatisskalarn i handen och därefter blev det
vakuumförpackning av mängder av kött, både gris- och
lammtärningar.
Vi har förberett för fullbokad dag, även imorgon!
Vi har förberett för fullbokad dag, även imorgon!
Idag fanns inga
andra praktikanter på jobb förutom finlandese...de spanska
praktikanterna jobbar sällan veckoslut och just aldrig dubbla skift,
på skolans begäran har jag förstått.
Nå, bra för mig
för då får jag ju delta mera när den andra praktikanten är borta
från min grupp :)
(finns alltid två
praktikanter på en anställd, måtte vara tungt för de som jobbar
heltid, kan bara tänka mig, och att sedan ha en som inte kan
baskiska och de själva inte är så intresserade att prata engelska,
så måste det vara riktigt jobbigt..).
Nå, tillbaka till
matlagning, under förmiddagen panerade jag, förutom ovanstående sysslor, även 102 biffar till
eftermiddagens ena bord, slutresultatet av rätten såg ut såhär (blev på fel led, men natten är långt gången så den får vara så nu) :
Röd salsasås med
biffar och samma sås som används till duvungarna (köttet som jag smakade
igår och som jag trott var fladdermus ;) ) tur att det inte var det! Ni märker, det är inte lätt då språken
inte stämmer överens och för duvungar hittade dom inget läte och
kunde inte heller förmedla via kroppsspråk, det kan jag ju nog förstå i och för
sig ;)..nu då jag vet vad det var för något..
Efter lunch var det
tallriksuppsättningar på löpande band...som alltid, fast lite
andra typer av rätter då det var första maj, bl a en hel tallrik
med friterade grejer, hann aldrig få bild av den då det är en
fruktansvärd fart när tallrikarna skall ut på bordet.
När första skiftet
var undan gick jag genom parken mot stan, hittade ett fint
träd i parken och blev helt fascinerad, dethär är för er trädgårdsälskare som jag vet att läser min blogg :) såg på
bladverket att det måste vara en kastanj men den har alltså ljusröd
blomning, otroligt vackert och fint träd just nu!
Sedan träffades vi
med Nina och satt på ett cafe och fördrev tiden tills nästa
skifte, vi hade förväntat oss mera liv på stan under första maj, men det var det nog inte, förutom en demonstration som Nina hade sett och som jag bara hörde på avstånd.
Då jag kom tillbaka till andra skiftet
hade jag en ny handledare och oj vilken kväll jag haft! Jag har fått
förklarat för mig massor och fått göra jättemånga portioner!
Det är inte så
lätt att jobba som praktikant då restaurangen hela tiden är fullsatt och takten
är hård, dom lever själv i sådan stress att jag tror dom inte
märker den...vissa gånger är det helt i onödan, men man blir i
ett ekorrhjul som snurrar, jag vet, har ju varit i arbetslivet en tid... ;)
Nå, gjorde många
tallriksupplägg och vissa saker på tallrikarna har jag nu gjort
från början till slut, sedan jag bytte grupp på tisdag, det känns
bra!
Killen jag jobbade med ikväll orkar engagera sig, han har en pedagogisk sida, helt klart!
Har gjort följande
tallrikar ikväll:
Wagyu, det är en typ av japanskt biffkött och är mycket mört och gott!
Här är av de bitar jag förpackat idag, griskött i kvadrater, äppel- och ingefärasås och morotssås...
Kokat musslorna i salsa verde sedan är det potatismos i botten och hakan av "hake" (fisk) längst upp, sedan salsa verde-sås runt portionen.
Nåja, de va denhär dagen, här finns säkert tårta på tårta av vissa saker men så blir det när man är trött :)
Nu lite vila så man orkar med morgondagens dubbla skift....
Ha det gott, det har vi!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar