Vaknade till mulen
morgon som övergick i regn då vi gick till metron, ca 16 grader.
Jag bara håller
tummarna nu att vädret är vackert när mor och far är på besök,
att det annars regnar stör mig inte mycket då jag nu har två långa
dagar på jobb :)
Började med
rutinerna imorse och sedan blev det en ny förrätt (för mig),
jättetunna brödskivor (lika tunna som skivat pålägg), på dem
strödde vi rökt salt och rullade in paté av anklever.
Sedan stektes
bitarna och placerades såhär:
Denhär rätten måste man förhandsbeställa.
En av kockarna har
praktiserat på en asiatisk restaurang så han bjöd oss på sushi
till lunch idag, det var jättegott. ¼ av min gravade lax
användes till sushin, här ett bildcollage på det!
Bordet är dukat för
lunch!
Efter våran lunch
öppnar restaurangen o vi är beredda att fixa förrätter,
varmrätter, efterrätter och förhandsbeställda överraskningar
samt överraskningsrätter för dagen :)
Här är en av överraskningarna för gästerna idag!
Jag hann även med några förrätter förutom anklevern..
Ostron med rödbeta, placeras innanför rödbetsringen på tallriken bredvid och sedan görs lufbubblor av vätskan som kommer från ostronen, de placeras sedan utanpå ostronet, ja, så är den rätten klar!
Hem en sväng och
vila sig lite, fast jag egentligen nog inte alls är trött, det är
ju så jäkla spännande!
Tillbaka till jobb
kl. 20 och jag visste att det blir en tuff kväll för vi hade en
beställning på 31 personer framför oss. Vi har förberett för
detta i flere dagar och ingenting få gå snett, jag går i hård
skola!
Den första jag mötte på jobbet var han här:
Sedan var det
bara att kavla upp ärmarna!
Formar fylldes i bottnet med mosad
potatis, utanpå det placerades bönor (som jag hade bild av för
någon dag sedan) som stektes i olivolja och vitlök och blandades
med hummerkött, utanpå det placerades en halv hummerstjärt på
varje portion.
Här ett
bildkollage!
Vi hade inte bara
dessa 31 på besök utan även andra gäster, så jag hamna på annat
jobb och hann aldrig ta ett fotografi på rätten när den var klar,
harmar fruktansvärt! Här har man rensat/skalat hummer och fixat bönor i
mängder, placerat hit och dit, fyllt format och så fick man inte ens en bild av slutresultatet :(
Det var ju så fräscht
och fint!
En beskrivning för
din fantasi ;)
När man tog bort
formarna så placeras köttet från en klo på varje potion (det var
viktigt då man skala/rensade klorna att köttet var helt, tur så har man
ätit kräftor i sina dagar...övning ger färdighet ;) ) och sedan
en blandning av krossad tomat och krossad hasselnöt i samma mix, som
klick bredvid och utanpå det fräsch och fluffig sallad, oh lala!
Ni får nu använda
er fantasi då det inte finns någon bild ;)
Sedan var det en av
varmrätterna...
En större räka på
lökbädd, det var helt otroligt gott!
På tallriken placerades även
haken av hake (syns på nedre bilden till höger om räkan). Jag har inte bild av slutresultatet på den men
lite av arbetsgången finns det.
Det var ett suveränt teamarbete, vi var många händer som ni ser!
Sedan var det
efterrätten, det är samma efterrätt som hör till tastingmenyn.
Till allra först sätts en rand apelsinsylt och en rand chokladkräm
på tallriken, sedan består resten av en brownies (som jag lagade
tidigare i veckan) med en glassboll utanpå (den saknas på bilden), karamelliserat bröd som ni sett bild av
tidigare, sedan en lite skål med toffee i bottnet och en glassboll
utanpå, sedan spritsad grädde och även en klick cheesemousse med
”sparkling” chokladsmulor.
Här slutresultatet
av det ikväll!
Plötsligt var klockan 23.45 och jag fick traska hemåt, metron går alltid vid 00-tiden, om man
inte hinner med den får man vänta till 00.30 och då är man inte
hemma förrän vid 01.15, sen upp igen och på jobb till 10.30-16.30
och 20.00-00.00. Dom är omtänksamma på Aizian och tycker nog att jag bor alldeles för långt utanför stan...så dom brukar ropa till att det är dags att gå hem nu Djanett ;)
Tufft liv, men kul!
Imorgon anländer
mor och far så det blir inte att åka hem mellan arbetsturerna utan
skall gå till hotellet och ta emot dem, ska bli kul med några
lediga dagar tillsammans, vi har inte setts på sex veckor så finns
mycket att skvallra om :)
Vi har dessutom beställt bord på Aizian på tisdagkväll och de har lovat fixa oss en specialmeny, så vi har många trevliga dagar och kvällar att se fram emot.
Nu ska jag bara vänta att min "sambo" kommer hem från sitt arbetspass och sedan tror jag att
huvudet behöver vila på dynan en stund, annars blir det svårt att
stiga upp till nästa arbetspass... :)
Ha det gott, det har
vi!
ja vi är på väg trots allt,det har varit hit och dit
SvaraRaderamed hälsan för oss båda den här veckan men
tror nog att det går bra .Känns som om vi skall ut på en spännande resa,vi syns ikväll Tette!