Vaknade till mulet
och mycket svalt väder imorse...vi som hade väntat oss sol idag :(
Åkte iväg till
jobb och började med en blåmögelostpaj, sedan gjorde jag en
cheesecream som används till att spritsa en av efterrätterna, den
har jag inte gjort tidigare..
Förberedde även anklever som rullas in i tunnskivat ljust bröd med rökt salt
på...för 18 personer, de besöker restaurangen ikväll då jag inte är
där.
Sedan var det
beställning för 60 personer idag eftermiddag, med två starters, varav den ena var i "mitt lag” laxsallad..skar upp för 60 sådana portioner.
Sedan samma grupp två
varmrätter och en efterrätt, efterrätten var i våran grupp, så jag har "karamelliserat" 60 franska toastar efter lunch.
Lunchen idag bestod
av en grönsakssoppa och stekt fisk, var mycket likt stekt strömming,
det var jättegott!
Ja, Petra, nu har
jag lite kollat upp angående ledigheter osv...dom har totalt 42
lediga dagar i året, i de dagarna ingår jul-, nyår- och påskhelger, så int är det många...
Aizian är stängd
tre veckor i augusti då alla har sin semester samtidigt.
Utöver det har alla två lediga dagar i veckan, söndag är en av dem eftersom
restaurangen alltid är stängd på söndagar. Sedan har man en dag
till i veckan med rullande system, ena veckan måndag, följande
vecka tisdag osv... alla övriga dagar jobbar man dubbla skift varje
arbetsdag.
Nej, minsann, här finns ingen manjana i den bemärkelse
du menar (manjana betyder annars imorgon ;) )
Här är en otrolig takt på jobbet, vi har t ex aldrig
kaffepaus..finns inte tid för det, men lunchpaus har vi ca 40
minuter, den inkluderar gemensam måltid och därefter ut en sväng
för lite frisk luft och kolla telefonerna, dem får man inte ha framme på jobbet!...bara om man är praktikant och har förklarat
att man bloggar och bör ta bilder...annars är det strängt
förbjudet!
Nej, nya kryddor har
jag inte lärt mig, de använder väldigt lite kryddor utöver de naturliga smakerna.
Vitlök
används, men bara i enstaka rätter...så passar nog bra för eran
familj att äta här ;)
Nåväl, ovan var en
parentes och svar på Petras frågar :)
Efter lunch började
nästa skede för förberedelser inför gänget som skall dyka upp
vid kl. 15...men som dyker upp först 15.30, betyder att jag inte kom
från restaurangen förrän kl. 17.15.
Då man är i förrätts- och
efterrättsgruppen så har man ganska full rulle, vi skall ha våra
förrätter först klara och så måste vi stanna till sist, då
efterrätterna skall serveras...nå, sånt e de!
...men måste verkligen säga att det är ett otroligt teamarbete när rätterna placeras på tallriken, då är det inte längre frågan om vilken grupp man hör till utan alla ger järnet och ingen smiter undan :)
Då arbetsdagen tog slut var himlen blå och solen sken!
Hem med metron där
mina sambor redan kommit hem.
Vi packa en ryggsäck
med jordgubbar, kondencerad mjölk (till jordgubbarna...mums!) och
lite dricka och gick iväg till parken...
Där bjöds, förutom
fina vyer, även på gymuppvisning ;)
Första gången man ser någon gymma i kostym faktiskt!
Jag och Nina var
också tvungna att testa lite (modet dök upp ;) )
Det var den dagen!
Ha det gott, det har
vi!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar