torsdag 30 juli 2015

Veckoslutsresa i Sopot, 25-28.7.2015

Anlände till ett varmt Sopot på lördagkväll tillsammans med härligt sällskap!

Vi började våran minisemester med middag på Crudo i Sopot, jag åt ribs med bbq-sås och var jättenöjd! Upplägget sisådär, men smaken var det inget fel på :)




Kvällen var så varm så vi alla kunde sitta i tunna sommarkläder, det har inte hänt många gånger i år ännu.

Hann även med ett besök på cafe Cultura, väldigt speciellt ställe.


På söndag vaknade vi till ett betydligt svalare väder...och mulet. Även fast våran egen "meteorolog" förutspådde fint väder, så ville det inte riktigt som vi ville :(

Blev en dags strövande omkring i Sopot, med några serveringsstopp.
Besökte Coctail Bar Max som har ett lite annorlunda koncept gällande drinkar, väl värt ett besök om ni åker hit.

Det fanns ingen lista att välja ifrån utan kunden gav bartendern sin önskan om smak och eventuella ingredienser och han var verkligt skicklig på att läsa av kunden. Drinkarna smakade just såsom var och en bett om. Det var inte bara smaken utan det handlade om riktiga konst- och hantverk!



Gick även förbi några annorlunda försäljningspunkter....


...och så råkade det vara matmarknad på söndag. Många annorlunda produkter,  t ex dehär stora bröden förekom här och där bland försäljarna, de var enormt stora!


På måndag fortsatte det ostadiga vädret och vi tog färjan till Gdansk, sa hejdå till Sopot och deras stolthet - Grand Hotel -  för några timmar.






Även i Gdansk var det en stor marknad på gång, inte bara mat utan även allt möjligt annat. Det blev shopping, besök på Bunkier och strövande på stan för att därefter åka tillbaka till Sopot. Middagen åt vi på Panayathai, som enligt Tripadvisor är nr 7 i Sopot.

Jättegott - anka med chili och vitlök!

Tillbaka till Finland....
..tusen tack alla medresenärer för en lyckad resa till Polen :)

Ha det gott, det har jag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar