onsdag 26 augusti 2015

Viking Mariella - åttonde dagen

Ja, idag fick jag lite extra sovmorgon efter gårdagens långa arbetspass. Började kl. 10 och slutade 13.30, sedan kvällspass 16.30-23.00.

Idag hann jag med bokläsning på däck nån timme, det var en kvalmig dag i Stockholm, säkert lika därhemma...

Nåja, till sak... ;)
Dethär är vad gruppen som just nu gästat oss på Viking Mariella i fyra dagar har behandlat.





Spännande?

De har tackat väldigt mycket för den fina maten och meddelat att de i nästa år även då kommer att hålla sin konferens på Mariella, men kommer då att delta med ca 800 personer!!!

Nåväl, idag har det även varit en varierande dag, från alla möjliga roliga göromål till mindre roliga måste-göromål i köket :)

Jag har fixat frukttallrikar till sviterna....

Inget avancerat men lite skojigt..


Så har jag gjort Micke Björklunds chokladmousse som jag spritsat i rektangulära chokladfodral och ojoj - denhär moussen var verkligen god!! Måste fixas hemma nån dag!





Vi hade två grupper ikväll som hade förbokat. Vardera gruppen åt skagensmörgås som förrätt...




Den ena gruppen åt chokladmousse som efterrätt...

..och den andra gruppen åt en citrontartelette som efterrätt.



Nu har jag fått husera i köket och alla 44 fick sin förrätt och sin efterrätt i tid :)


Mellan varven fick vi en skaldjurstallrik, oj - domhär gillar jag verkligen att göra!!


Månntro det har med min första praktiktid att göra?

Märker också att bakandet har blivit kul, jag har egentligen aldrig gillat att göra söta efterrätter osv...men ju mer jag fått göra desto skojigare börjar även det kännas.

Här är min toscakaka, såsom den serveras till gästerna, med blåbärsglass :)


Riktigt snoffsigt, tycker jag!

Nu är det verkligen sovdags, har mitt sista pass imorgonbitti kl. 8-10 och sen blir det hemfärd för mig. Åker ut nästa gång den 3.9, då ska jag bl a vara med på salladssidan och fisksidan, det ser jag fram emot!

Ha det gott, det har jag!

2 kommentarer:

  1. Ser verkligen gott ut.Nu är du en erfarenhet rikare igen..Välkommen hem.

    SvaraRadera
  2. Väntar att få inbjudan och smaka åtminstone på den där moussen :) men allt ser supergott ut, vi är på holmen igen och just nu vitlökskryddad lax i rökugnen, vi har blivit riktiga specialister på att röka fisk denna sommar :) Tänk jag som aldrig har varit särskilt intresserad att laga mat, har börjat tycka att det är kul ( åtminstone här på holmen ) Välkommen hem och ha det gott, det har jag också !

    SvaraRadera