söndag 19 april 2015

Tjugonde..


Idag vakna jag till hyfsat väder, hade hoppats på mera sol men man kan ju inte rå på vädrets makter :(
Har känts kallt fast det rört sig runt 19 och 20 grader? Konstigt...

Hoppa på metron vid 10.30-tiden och åkte in till Indautxu för att träffa mor och far.
Vi traska iväg mot parken vid San Mamés, där dök det upp ett hundratal motorcyklister som hade poliseskort, oj vad många dom var i verkligheten!




Därifrån vidare längs promenaden som löper längs Nervion, stannade för en kort paus där vi provade på något sött till drickan...glömde fotot men såg ut som ett fågelbo fyllt med choklad, äckligt sött. Det blev ingen hit!

Vi ströva vidare mot Guggenheim, vi gick inte in men såg både spindeln och kurviga damer utanför, som jag haft bild av tidigare.

Vidare mot Casco Viejo, vi undrade på håll vad alla människor stod och titta på...tills vi kom närmare och såg att det varen stor blomstermarknad på gång.


och tog sedan en drickapaus på lilla torget..



och träffa en sådanhär kompis ;)



Jag skulle fota honom när han låg pladask, framtassarna rakt fram och baktassarna rakt bak och hakan platt i marken, det var en skojig syn :) som jag tyvärr inte fick bild på. Han kände tydligen på sig att han var iakttagen och vips så var han uppe på alla fyra åter... ;)

Vidare in till det större torget i gamla stan, och besökte en jättemysig pintxos-bar.

Mums, vilka godheter här fanns!


Klockan gick och vi börja känna oss ganska möra, så vi tog oss in tillbaka mot stan, gick in på tågstationen för att se hur den såg ut inifrån, men hur vi än försökte oss på att komma in behövde man biljetter..troligtvis hade vi gått in från fel sida?
Lånar några bilder från tågstationen i Bilbao från nätet...synd fick vi inte se det idag, men kanske vi hinner ännu?


Sen iväg till hotellet och sätta en förälder under täcket ;) 

Nina ringde och hade slutat för dagen så mamma och jag tog en sväng via hennes restaurang Yandiola, och gjorde ett besök på deras takterass. 
Najs!

Vi avsluta dagen med lite saltigt på en restaurang nära hotellet.
Det satt bra!

Nu i säng och ny dag imorgon med ny sightseeing...
Ha det gott, det har vi!

3 kommentarer:

  1. Oj kunde det inte vara icke säsong nu att man kunde besöka dej , snyft....
    Men säkert kul med sällskap nu :) Några grejer som du gärna får blogga om som jag funderat på :) Hur jobbar dom andra kockarna andra dagar? är det alltid dagstid-hem o vila- och så på jobb igen 20-00? Året runt? Hur är arbetsmoralen där? Kommer alla i tid till jobb eller är det manjana,manjana? Eller lika strikt som här hemma? Det där med gemensam middag innan skift tror jag skulle va succe även här? Eller finns sånt kanske? Hur är det med kryddor? Används mycket samma som hemma? Eller har du fått prova på mycket nya spännande kryddor? Och används mycket vitlök? ;) du vet som inte går hem hos oss ;) ;) En sista fråga; bloggar dom andra tjejerna oxå? Roligt att följa med dej iaf!! Ha det gott här skiner solen idag men kallt. Kram

    SvaraRadera
  2. Hej, roligt att läsa om dina äventyr, nog blir man ju aaningen avis-amanda på din arbetssemester! Hmmm... hur får man fram doften och smaken från bilderna på alla rätter du har lagt uppt? Jag har testat alla tangentkombinationer jag vet men ingenting fungerar, behövs det nån skild app till det?

    h........Rocka

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ctrl+Alt+PrtSc ;)
      Ja, det är för härligt för att vara sant dethär!
      ..tror annars det finns en trädgårdsmästarutbildning man kan gå... ;)

      Ha det så gott, ses och hörs!

      Radera